לוגו

גם לכם קרה? לוח פייברצמנט C.F נבקע ונסדק

ארנון כפיר - מהנדס

במסגרת השירותים שמשרדי נותן אני נתקל עוד ועוד תלונות נוספות בנוגע לקירות מחופיים בלוחות דמויי בטון או בשמם המקומי פייברצמנט או בכינוי הלועזי F.C שהלוחות פשוט נבקעים, נסדקים ומתעוותים.

בחלק מהפרויקטים בהם טיפלנו בעל המבנה נדרש היה לתחום את אזורי הגישה למבנה המחופה בפייברצמנט כדי למנוע מחלקים ליפול מטה וחלילה לגרום לנזק לאדם או רכוש.

במאמר זה, מחבר המאמר רוצה לתרום מניסיוני כמומחה הנדסי לגגות וחיפוי מבנים ומהניסיון בחוות דעת הנדסיות לבית המשפט כדי להסביר מדוע "מעשה במחשבה תחילה" יכול להועיל בהמשך למנוע תקלות וכשלים. 

שרות מקצועי ואמין בעניין התאמת החומרים לנדרש ניתן לקבל מאתנו באמצעות פניה מהירה דרך אתר זה בעמוד צור-קשר או בטופס הפניה בתחתית עמוד זה.

איך נראית סדיקה בחיפוי פייברצמנט ?

אז סדיקה בלוחות פייברצמנט מתחילה כך, הרבה פעמים סביב המסמרה או הבורג שאוחז את הלוח ולעיתים גם במרכז הלוח נוצר סדק בלוחות חיפויי הפייברצמנט כמו בתמונה הזאת:

לוחות פייברצמנט


איך נראית עיוות צורה של לוח פייברצמנט?

לעיתים בחיפויי הפייברצמנט הלוח לא נבקע אלא מתעוות, פינה אחת משתחררת והכח והלחץ שהלוח סובל מעוות את צורתו.


לוח פייברצמנט


מדוע סדק בלוח פייברצמנט משמש אזהרה ואזעקה למה שעשוי להתרחש?

במהירות רבה, ולרוב אפילו ממש סמוך לסיום ההרכבה - ובעיקר בעונות המעבר - אנחנו רואים ריבוי של מקרים שמתחילים מסדיקה של הלוחות בעיקר בפינות לוח הפייברצמנט.

חלק מקירות הפייברצמנט שנסדקו ישארו במקומם "על חוט-השערה" וחלק ינשרו מטה.

מיותר מלציין מה מידת נזק שיכולה לייצר עבור בעל המבנה / דירה חתיכת בטון אחת שנושרת בזמן הלא נכון...


סדק בלוח פייברצמנט


הסיבות לכשלים לסדקים, לנשירה, לעיוות צורה בחיפוי לוחות פייברצמנט

בפרויקט קטן או גדול של חיפוי בלוחות פייברצמנט בראש ובראשונה צריך לבחור נכון את ספק לוחות החיפוי בפייברצמנט,

ולוודא שלחומר המוצע לכם יש תעודות תקן מפרט טכני שמגובה וממוסמך בתעודות COC (ראה מאמר בנושא זה)


על מתכנן השלד ו/או יועץ המעטפת לוודא כי הקבלן מכין תוכנית עבודה ותוכנית SD המבוססת גם על הנחיות היצרן.
שימוש נכון במיתדים, ברגים, ומסמרות הוא מעיקרי סיבות הכשלים בחיפויי הפייברצמנט.

חורים, ניטים, ברגים ודרכי פילוס הם מעיקרי הסיבות לכשלים בחיפויי פייברצמנט שמתגלים כסדק בלוח פייברצמנט או עיוות צורה בלוח פייברצמנט.


לוחות פייברצמנט נושרים

אז מה יש לעשות כשמתגלה סדק, נשירה, התנתקות או עיוות צורה בחיפוי לוחות פייברצמנט ? 

בדיקה פיזית בשטח של מצב קיים ללוחות ולתשתית שמאחורי הלוחות תוכל לתת תמונה ברורה לסוקר ההנדסי שיוזמן ממשרדנו.
חוות דעת הנדסית תכלול בין היתר המלצות ואומדן לעלות התיקונים באמצעות קבלני חיפויי פייברצמנט מנוסים.

האם משרדכם נותן שרותי קבלנות לשיקום הכשלים בחיפויים בכלל ובחיפויי פייברצמנט בפרט ?

ארנון כפיר- מהנדס מומחה במעטפת הבניין אלומיניום, HPL, פייברצמנט וחומרים מורכבים אחרים ואיננו משמש קבלן ביצוע ו/או מתווך לקבלנים .

מניסיוננו הרב ובקשרים שאנחנו מקיימים עם מרבית מהספקים ו/או הקבלנים נוכל להמציא ליזם או לקבלן הראשי רשימה של בעלי מקצוע אליהם הוא יוכל לפנות בדרכו הוא כדי לקבל הצעות מחיר לשיקום הכשלים בחיפויים בכלל ובחיפוי הפייברצמנט נשוא מאמר זה בפרט.


חוות דעת משפטיות באירוע של סכסוך או מחלוקת:
במקרה והעניין כבר הגיע לכדי מחלוקת ו/או נמצא במסגרת משפטית שהחלה - משרדנו עורך חוות דעת משפטיות לבית המשפט.

ארנון כפיר- מהנדס רשום ברשימת המומחים בביהמ"ש בתל-אביב ובבאר שבע .


בוררות באמצעות בורר מוסמך בסכסוך או מחלוקת בעניין חיפויי פייברצמנט או בכלל:
מחלוקות שלא הגיעו עדיין לפתחו של בית המשפט ו/או כאלו שהופנו לבוררות - ניתן לקיים אצלנו בוררות בזק במהירות וביעילות באמצעות ארנון כפיר- בורר מוסמך הבקיא מאד בתחום מעטפת הבניין מה שעשוי לחסוך לצדדים זמן וכסף רב עד קבלת פס"ד בורר.


פנייה בעניין זה ניתן לעשות באמצעות המייל arnonkfir@yahoo.com , באמצעות טופס הפנייה בתחתית העמוד או באמצעות עמוד צור קשר.


Contact Us

אש מבניין
By ארנון כפיר 18 Feb, 2024
לאחרונה, נתבקשתי לבדוק עבור חברה שבבעלותה מספר מבנים של מבני משרדים, ייצור, הפצה וכדו' בעיה וחשש שהתעורר ליזם בעניין איכות החומר והצבע PVDF. בשלב מסוים אחרי שהבנייה הסתיימה, התעורר אצל המזמין ספק בנוגע לטיב החומרים שסופקו לו במרלו"ג האחרון שבנה. החברה העלתה ספק בנוגע למגוון חומרים אבל העניין העיקרי והמשמעותי היה בעניין טיב חומרי החיפוי – הקסטות העשויות אלומיניום מורכב כדוגמת אלוקובונד או ACP שמחפות שטח גדול מאד מהמבנה. נתבקשתי לבדוק ולחוות את דעתי בעניין איכות הציפוי והצבע של הקסטות - האם הקסטות צבועות ב PVDF ? האם לוחות ה ACP האלומיניום המורכב אכן עמידים לאש לפי ת"י 755 ושבחומר המורכב אכן יש מעכב בעירה FR או לא? נטלתי דוגמאות, בדקתי את החומרים ולצערי מצאתי שמחצית מהלוחות שסופקו ללקוח לא היו ברמת הגנה FR הנדרשת ומחצית מהלוחות בכלל לא נצבעו באיכות PVDF. המקרה הזה הביא אותנו לכתוב מאמר זה ולהפיץ אותו כך שידעו היזמים, המפקחים והקבלנים כי יש את המהנדס ארנון כפיר , שיכול לסייע בידם לבדוק ולאמת איכות של חומרי-חיפוי וסיכוך גגות, ולאמת את ההבטחות של הספקים ואת האמת שמאחורי הדוקומנטים שמוצגים לפניהם. צבעים מסוג PVDF צבעי PVDF (קיצור של Fluorinated polyvinyl), משמשים לצביעה של שלל אלמנטים, שיטות ופיתוחים בהם נעשה שימוש לחיפוי קירות בחומרים כמו: פלדה , אלומיניום, פולימרים. לצבע PVDF ישנן יתרונות של קושיות, נוקשות, עמידות, ברק, התנגדות טובה לשינוי טמפ' ולסביבה קורוזיבית. צבעים באיכות PVDF ניתן לקבל בשלל גווני קטלוג ה RAL. בישראל מצאנו ששימוש בצביעה בצבע PVDF 20/80 או 30/70 בעובי יישום של 27 מיקרון לפחות. צבע המיוצר בחברות ידועות כמו PPG לדוגמה ומיושם ע"י יצרן/מצבעה מורשית ומוסמכת נותן לתת מענה מעולנ לחיפוי קירות בסביבה קורוזיבית רגילה ובאמצעות עיבוי עובי הצבע ניתן להגיע לעמידות גבוהה גם בסביבה ימית ותעשייתית על פי הנחיות תקן-ישראלי 1508 כיצד מוודאים שהלוחות עמידים לאש (תקן ישראלי 755)? ראשית לכל עניין - נבקש לבחון את תעודות הזהות של הלוחות שסופקו. נבקש מהקבלן להציג תעודות משלוח, מפרט היצרן והכי חשוב תעודות COC חתומות. הבדיקה השנייה היא הבדיקה הפיזית של דוגמת לוח שניטול מהשטח (שימו לב לדוגמאות שניטול צריך שיהיו במידות מאד מסוימות ) בדיקה פשוטה במעבדה מוסמכת על פי תקן ישראלי 755 כמו זו שנעשית במכון התקנים הישראלי תוכל לתת לנו מענה לשאלה באיזה מידה לחומר יש מקדם הגנה מאש FR והאם הוא מתאים להצהרת היצרן והספק. 
By ארנון כפיר 06 Feb, 2024
כמו שכתבנו במאמרים הקודמים, בחודשים האחרונים ענף הבנייה מושפע באופן ישיר ממלחמת חרבות ברזל. אתרי בניה סגורים וחוסר בכח אדם ובאתרים בהם מתבצעת העבודה - המצב נפשי רגיש מאוד ויוצר מחלוקות רבות. כחלק מתפקידו של מנכ״ל החברה, ארנון כפיר, כיועץ למספר חברות בנושאים הנדסיים ופתרונות בנייה מתקדמת וכמומחה מטעם בית המשפט לחוות דעת הנדסיות, ארנון השתתף בקורס מקיף ומעשי של ניהול חברות בשעת חירום, קורס מרתק שכלל תחומים אקטואליים ורלוונטיים למצב שלנו היום.
Share by: